Kennismakingsbijeenkomst: OpenRefine trainingen in het Nederlandse taalgebied

2023-01-25T15:00:00Z2023-01-25T16:00:00Z

We komen bijeen met een groepje Nederlandstalige geïnteresseerden, naar aanleiding van deze eerdere post: Gezocht: Nederlandstalige OpenRefine trainers

Zoom link: https://us02web.zoom.us/j/84957561867?pwd=UFNZREl3M25KWnY3anV0NDlsVHFUZz09

Kalenderlink:

Er is veel vraag naar OpenRefine workshops en trainingen in het Nederlandse taalgebied (meestal op freelance basis en met marktconforme vergoeding). Wellicht is het nuttig om een informele ‘pool’ of gelegenheidscollectief van potentiële trainers op te richten, zodat beter en vlotter op de vraag ingespeeld kan worden.

Deze bijeenkomst geldt ter (vrijblijvende) kennismaking voor iedereen die interesse heeft om wellicht in de toekomst (occasioneel) OpenRefine trainingen te verzorgen in het Nederlands.

Deze bijeenkomst is een initiatief van Sandra Fauconnier, voormalig directeur OpenRefine, nu (alweer te druk bezet) freelancer in de culturele sector. Iedereen is welkom; stuur deze post gerust door naar collega’s / andere geïnteresseerden.

Agenda:

  • Voorstelrondje: Wie ben je? In welke mate gebruik je al OpenRefine? Geef je al trainingen? Welke taken doe je meestal met OpenRefine?
  • Voorstel oprichting informeel OpenRefine trainingscollectief
  • Trainingsverzoeken die er nu al liggen + inventarisatie of er al kandidaten zijn om trainingen te verzorgen of te assisteren
  • Inventarisatie van noden/middelen om dit collectief beter van de grond te krijgen (bvb. informele meeloopstages, train the trainers traject, pool van gedeeld materiaal…)